четвртак, 19. август 2010.

VOLIM SLUŠATI RADIO: Al Bano i Romina Power

Autor priloga: NADIR EFENDIĆ (Nemačka)

Pjevaju -- Al Bano i Romina Power
Pjesma -- Tu soltano tu
Pjesma traje --- 3 min i 40 sec.

Postovani slušatelji,
vjenčanjem Al Bana Carrisia i Romine Power 1970. godine, u Italiji je stvoren jedan bračni i umjetnički par koji je godinama u duetu odusevljavao publiku širom Evrope.
Na žalost, došlo je do rastanka i od 1996. godine Romina i Al Bano imaju odvojene životne i umjetnicke puteve. Vazno je znati da je Al Bano donio u taj duet jedan glas opsega od 4 i pol oktave, ali i da je Romina Power komponirala vecinu njihovih pjesama.
Nekada su u muzici jedan plus jedan više od dva, i to je bilo tako kod tog poznatog dueta. Razdvajanjem je njihova karijera krenula na dole i oni kao solisti nisu dosegli ni priblizan stupanj popularnosti, kojeg su ranije zajedno imali.
Sada se mozemo u nasoj emisiji prepustiti ugodnom glasu Al Bana i Romine Power koji ce nam otpjevati njihovu pjesmu Tu soltano tu (u prevodu - "Ti samo ti").
Našim muškim slušateljima možemo preporučiti da njihovoj dragoj otpjevuse u uho "Ti, samo ti". Ukoliko to naprave, oni mogu poci od toga, da ce njihov rucak ili vecera biti zacinjeni ljubavlju!

Нема коментара: