субота, 19. септембар 2009.

Leonard Koen se onesvestio na koncertu u Valensiji

Kanadski pevač i kompozitor Leonard Koen onesvestio se na sceni tokom koncerta u petak u španskom gradu Valensiji, nakon čega je njegov nastup prekinut, objavljuje dnevnik Mundo.
Gitarista Koenove grupe Havijer Mas (Javier) rekao je da 75-godišnji muzičar ima stomačnih problema i da je povraćao, ali da njegovo zdravstveno stanje nije zabrinjavajuće.
Incident se dogodio pola sata po početku koncerta, dok je Koen izvodio četvrtu pesmu te večeri "Bird on the Wire".
Prema rečima nekoliko očevidaca, Koen je najpre izgubio ravnotežu kada je ustao da uzme gitaru, a članovi njegove grupe pridržali su ga kako ne bi pao.
Nekoliko trenutaka kasnije, pevač je ponovo posrnuo, a potom i pao na zemlju. Članovi benda odneli su ga iza scene, gde mu je ukazana lekarska pomoć.

Oko 6.000 gledalaca čekalo je Koenov povratak sat vremena, a potom su obavešteni da se pevač neće vratiti na scenu i da je koncert odložen.
Valensija je bila pretposlednja etapa Koenove turneje po Španiji koja bi trebalo da se okonča u ponedeljak u Barseloni.
Leonard Koen proslavio se 1960-ih godina prvim albumom "Songs Of Leonard Cohen", na kojem je bio i jedan od njegovih najvećih hitova "Suzanne".
Muzičku scenu napustio je početkom 1990-ih godina, a potom je živeo u budističkom manastiru u Kaliforniji. Muzici se vratio 2001. (izvor --- BLIC)

Нема коментара: