петак, 23. октобар 2009.

VOLIM SLUŠATI RADIO: Pat Boone



Autor teksta: NADIR EFENDIC (Nemacka)
Izvodjac -- Pat Boone
Pjesma -- Why baby Why
Pjesma traje --1 min 53 sec

Postovani slusatelji,
Pat Boone, direktni potomak Daniela Boona, poznatog junaka sa divljeg zapada, rodjen 1934 godine, bio je jedan od najuspjesnijih americkih pjevaca.
On je snimio svoje prve ploce 1954-te godine i vec u 60-tim godinama on je bio svjetski poznat. On je postao pupularan i kroz njegovih dvadesetak muzickih filmova, u kojima je uvijek glumio solidnog i urednog americkog momka.
Pat Boone se je cesto u javnosti pojavljivao sa svojoom suprugom i cetiri kcerke, sto je jos vise ucvrstilo njegov glas ozbiljnog familijarnog pjevaca.
Interesantno je napomenuti, da je njegova kcerka Debby, kao pjevacica uspjela da se popne na vrh liste popularnosti 1977-e godine i to pokazuje da familija Bonne ima muzicki talent.
U 70-tim godinama Pat Boone posvetio se je pretezno crkvenoj muzici a izmedju je na trziste plasirao nekoliko albuma sa zabavnom glazbom. Kada je Pat Boone 1997 godine izdao album sa najmodernijom muzikom tog vremena i kada se je na dodjeli "Americke Nagrade Za Muziku" pojavio obucen u koznoj odjeci, sa naljepljenom tetovazom, izdavac njegove muzike odmah mu je otkazao ugovor, jer religiozni kupci njegovih CD-a nisu zelili takovog Pat Boone-a.
Sada imamo priliku da cujemo u nasoj emisiji Pat Boone-a sa snimkom iz mladjih dana, pjesmom "Why baby why", u prevodu " Zasto djevojko, zasto" kompozitora Dixona.
Taj snimak snimljen je 1957-e godine.

Нема коментара: