среда, 11. новембар 2009.

Volim slušati radio: The Stars Unlimited Singers


Autor priloga: NADIR EFENDIĆ (Nemačka)

Pevač ---The Stars Unlimited Singers
Pesma --- Nights In White Satin
Pesma traje --- 2 min 32 sec

Poštovani slušatelji,
Kada poslušate neki reklamni spot, slusajte veoma pazljivo, jer pjevac ili grupa koji u tom spotu pjevaju, mogu jednoga dana postati svjetski poznati. To se je desilo vokalanoj americkoj grupi "The Stars Unlimited Singers" koju muzicari smatraju jednom od najboljih vokalnih grupa poslije drugog svjetskog rata. Oni su osnovani 1971-e godine da bi pjevali u reklamnim spotovima, ali ubrzo se je pokazalo da oni mogu mnogo vise i pocetkom 70-tih godina nastali su u Njemackoj prvi albumi sa njihovim glasovima. Kao prvi su upotrebili modernu tehniku snimanja na vise traka, tako da su kroz to njihovi glasovi jos vise dolazili do izrazaja. Grupu su osnovali Gene Puerling i Len Dresslar, koji sa sa njihovim vokalnim aranzmanima stekli svjetski glas.
Velika je steta da su Len Dresslar 2005-te godine kao i Gene Puerling 2008-e godine zuvijek napustili svjetla pozornice.
Autor ove emisije kupio je pocetkom 80-tih godina jedan CD na kojem je bila jedna pjesma u izvedbi "The Stars Unlimited Singers". Sada mozemo u nasoj emisiji cuti tu pjesmu sa tog CD-a, pjesmu "Nights In White Satin", u prevodu, "Noci u bijelom satinu" kompozitora Justina Harwarda.

Нема коментара: