четвртак, 14. мај 2009.

Tom Džons u beogradskoj Areni

Velški pevač nastupiće u novembru u Beogradu, najavili su organizatori "Lupa promotions".
Tom Džons (68) može se pohvaliti karijerom dugom skoro pola veka, u okviru koje je više puta promenio muzički pravac, iz najvećih hala prelazio u male lokale po Las Vegasu, ali nikada nije promenio svoju jedinstvenu energiju, glas i plesne pokrete.
"Možemo reći da dolazi Zdravko Čolić svetskog ranga", našalio se Petar Janjatović iz "Dallas records" na konferenciji za medije.
Džons se u tinejdžerskom dobu bavio poslovima u rudniku, radio je kao trgovački putnik, i negovao svoju ljubav prema umetnosti. Oženio se sa 16 godina Lindom Trenčard, sa kojom je i danas u braku. Prvi proboj na muzičku scenu napravio je sa lokalnim bendom. Ubrzo ga primećuju producenti i vode ga u London, gde dostiže slavu pesmom "It's not unusual". Godine 1965. snima i temu za film o Džejmsu Bondu "Thunderball", koja postaje pravi hit, a Džonsu donosi Gremi za najboljeg debitanta.
Jedan od njegovih najvećih hitova je "Green green grass of home", zapravo delo Amerikanca Kloda Patmana. Krajem šezdesetih "seli" se u Las Vegas, i karijeru više fokusira na nastupe, a manje na snimanje novog materijala. U isto vreme upoznaje svog idola Elvisa Prislija, sa kojim ostaje prijatelj sve do smrti "kralja roka" 1977. godine.
Krajem osamdesetih počinje da sarađuje sa mlađim umetnicima i snima obrade, što nastavlja sve do kraja devedesetih, kada uspeva da pridobije i potpuno novu generaciju publike pesmom "Sex bomb", urađenom sa Mousse T. Pre tri godine, kraljica Elizabeta II dodelila mu je titulu viteza.
Poslednji od desetina albuma, "24 hours" objavio je prošle godine, a svoj povratak i ostanak na sceni najavljuje pesmom simboličnog naslova "I'm alive".
Karte za koncert u Areni prodavaće se po različitim cenama, u zavisnosti od kategorije: Parter Gold 4.000,00 // Parter Silver 3.500,00 // Parter 3.000,00 // VIP Tribine 4.000,00 // Tribine 200 3.000,00 // Tribine 400 2.500,00 // Lože 8.000,00
( izvor -- MONDO)

Нема коментара: