среда, 17. фебруар 2010.

Legendarni muzički studio Ebi Roud na prodaju

Diskografska kuća EMI stavila je na prodaju legendarni muzički studio u kojem su snimali Bitlsi.
Ulica Ebi Roud i muzički studio koji se u njoj nalazi ovekovečeni su 1969. godine na omotu poslednjeg studijskog albuma Bitlsa na kome članovi slavne Liverpulske četvorke, sa Džonom Lenonom na čelu, prelaze ulicu.
List "Fajnenšel tajms" navodi da se već vode pregovori sa potencijalnim kupcima i da bi studio mogao da dostigne cenu od "nekoliko desetina miliona dolara".
Kuća EMI, koja sarađuje sa mnogim poznatim muzičarima među kojima su "Koldplej", Lili Alen i Robi Vilijams, odlučila se na ovaj korak zbog teške finansijske situacije.
EMI je zgradu u broju 3 Ebi Roud, u sverozapadnom delu Londona, kupila 1929. godine za 100.000 funti. Za vreme Drugog svetskog rata, studio je korišćen za snimanje propagandnog materijala britanske vlade i BBC-ja.
Od 1960. godine važio je za jedan od najboljih rok studija. U njemu su između 1962. i 1969. godine Bitlsi snimili većinu svojih albuma. Tu su, takođe, snimljeni i albumi "Dark Side of the Moon" Pink Flojda i "OK Computer" Rejdioheda. (izvor -- TANJUG)

Нема коментара: