субота, 13. март 2010.

Izložba nedavno otkrivenih fotografija Džona Lenona

Neobjavljene fotografije Džona Lenona pronađene su nakon 40 godina u fioci poznatog njujorškog fotografa i biće uskoro izložene za javnost.
Fotografije slavnog muzičara i njegove žene Joko Ono snimio je 1969. godine u Montrealu fotograf časopisa "Lajf" Džeri Diter tokom njihovog čuvenog performansa "U krevetu za mir".
Diter je bio jedini fotograf kojem je bilo dozvoljeno da snimi osam dana dugu seansu čiji je cilj bio senzibilizacija javnosti protiv rata u Vijetnamu.
Priča o Džonu i Joko, viđena njegovim očima, trebalo je da bude objavljena u "Lajfu", ali je zamenjena u poslednjem trenutku člankom o Vijetnamskom ratu.
Nakon Diterove smrti 2005, neobjavljene fotografije ležale su do prošle sedmice u jednoj fioci. Publika će imati priliku da ih vidi na izložbi koja će biti priređena u subotu u katedrali svetog Mihaila u Koventriju, u centralnoj Engleskoj.
Džon Lenon i Joko Ono odleteli su 26. maja 1969. godine u Montreal gde su u hotelu "Kraljica Elizabeta" snimili pesmu "Give Peace a Chance" koja je ubrzo potom postala himna antiratnog pokreta. (izvor --- TANJUG, Beograd)

Нема коментара: