субота, 13. децембар 2008.

Računi iz samousluge otkrili čime se hranila Merilin Monro


Kao najveći seks simbol na svetu, Merilin Monro je verovatno morala da pazi na svoj ten i figuru, a čime se hranila poznata glumica nedavno su otkrili računi iz samousluga i mesara koje je posećivala, prenosi "Telegraf".
Naime, nađeno je sedam računa iz maja 1962. godine – istog meseca kada je Džonu Kenediju pevala "Srećan rođendan, gospodine predsedniče" i manje od tri meseca pre nego što je spremačica na krevetu pronašla njeno nago, beživotno telo. Na računima piše "Merilin Monro" ili "M Monro", a potiču iz marketa "Beekman" i mesare "A. Fitz & Sons", prodavnica koje su se nalazile tri bloka od njenog njujorškog apartmana. Po računima se vidi da je naručila artičoke, jaja, kolače od mekog testa, krastavce, rotkvice, džem od jagoda, sir, kukuruz, jagode, biftek, mleko, piletinu i jagnjeće kotlete.
"Jasno je da je konzumirala uglavnom povrće, voće i meso, što ukazuje na ishranu bogatu belančevinama, a to je dobro. Ali ona je sebi očigledno dozvoljavala i slatkiše, kao što su kolači i džem", rekao je jedan nutricionista.
Pronađeni računi će biti ponuđeni na aukciji "Bonhams and Butterfields" u Los Angelesu 21. decembra, a procenjuje se da će doneti skromnih 470 funti.
Predstavnica za štampu aukcije je rekla: "Dostava namirnica je bila dva dana pre nego što je Kenediju pevala rođendansku pesmu. Interesantno je da je naručila velike količine hrane u vreme kada je znala da će morati da stane u usku haljinu za predsednikov rođendan. Možda je imala goste, a možda je i jednostavno volela da joj frižider bude pun".
Na istoj aukciji biće ponuđeno i nedovršeno pismo njenom bivšem mužu, legendi bejzbola Džou Dimađiju, za koje stručnjaci veruju da će dostići cenu od 10.000 funti. Smatra se da je iz 1962. godine, a u njemu piše: "Dragi Džo, kada bi mi samo pošlo od ruke da te usrećim, uspela bih u navećoj i najtežoj stvari koja postoji, a to je da učiniš drugu osobu potpuno srećnom".
Nedovršeno pismo završava sa rečju "Džo".
"Ne zna se šta je Monro htela da postigne ovim pismom, ali mnogi stručnjaci su nagađali da su Monro i Dimađo hteli da se pomire i da ponovo budu zajedno, a veruje se da je Monro napisala ovo pismo poslednjeg dana svog života," navela je portparol aukcije. (izvor - BLIC, Bg)

Нема коментара: