среда, 11. март 2009.

VOLIM SLUŠATI RADIO: Engelbert Humperdinck

Autor priloga: NADIR EFENDIĆ (Nemačka)

Pjevac --- Engelbert Humperdinck
Pjesma --- A Man Without Love
Pjesma traje --- 3 min 22 sec

Postovani slusatelji,
Mozemo reci da su pjevaci ex-Yu Ivica Serfezi i Miodrag Jevremovic znali pravu komercijalnu vrijednost zenskih suza. Kada se njima dodaju Boba Stefanovic i Miso Kovac, izgleda da je ta cetvorka njihovim osjecajnim pjevanjem proizvodila na hektolitre suza, koje su dobro pojacale prodaju njihovih ploca.. Medjutim taj potocic suza u ex-Yu nije se mogao usporediti sa jednim velikom vodopadom, koji je tutnjao u Engleskoj. Taj vodopad zenskih suza proizvodio je engleski pjevac Engelbert Humperdinck.
Arnold George Dorsey poznatiji pod imenom Engelbert Humperdinck rodjen je u Indiji 1936 godine i on je starosti od 10 godina dosao je sa roditeljima u Englesku. Godinu dana kasnije svirao je saksofon, ali njegov veliki uspjeh dosao je sa pjevanjem, jer je on u starosti od 17 godina pobjedio na jednom lokalnom festivalu. Publika je bila odusevljana njegovim glasom koji je imao obujam od tri i pol oktave.
Obaren ugodnim i mekanam glasom, Engelbert je jos izabrao komercijalno uspjesan stil romaticnog pjevaca i time je krenula njegova svijetska karijera.
Prodavsi preko 100 milion ploca Enegelbert se je rijesio svih novacnih briga, stanje koje je nama potpuno nepoznato , i on jos uvijek nastupa, vise iz zadovoljstva a manje iz potrebe. Danas kao i ranije, on u njegovoj publici stvare romanticne emocije koje dovode do povecane potraznje maramica.
Sada imamo priliku u nasoj emisiji cuti Engelberta Humperdincka sa pjesmom "A Man Without Love" ( u prevodu: "Covijek bez ljubavi") iz 1968 godine.

Нема коментара: