уторак, 3. март 2009.

VOLIM SLUŠATI RADIO: Johnny Hamp's Kentucky Serenaders

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Autor priloga: NADIR EFENDIĆ (Nemačka)

Pjevac -- Johnny Hamp's Kentucky Serenaders
Pjesma -- Black Bottom / Instrumental
Pjesma traje 3 min 14 sec

Postovani slusatelji,
U koliko ste svojevremeno pazljivo slusali muziku, koja je svirana u prvim starim crticima, koji su dosli iz Hollywooda, prepoznati ce te taj nacin sviranja u melodiji "Black Bottom", koju ce te sada cuti u nasoj emisiji.
Negdje oko 1910 godine, u doba snimanja prvih zvucnih snimaka, u Americi je poceo da svira jedan orkestar zvan po njegovom osnivacu, orkestar "Johnny Hamp's Kentucky Serenaders ". Pravilan prevod tog naziva glasi, " Johnny Hampovi trubaduri iz Kentakija". Ti Trubaduri su bili jedan Jazz i plesni orkestar i oni su svirali jos u tridesetim godinama. U tim tridestim godinama doslo je i do promjene njihovog imena i oni su od tada nastupali kao "Johnny Hamp and His Orchestra" ( u prvodu: Johhny Hamp i njegov orkestar).
Sada poslusajmo u nasoj emisiji "Johnny Hamp's Kentucky Serenaders " sa njihovm poznatom melodijom " Black Bottom" (u prevodu: "Crna donja strana") iz 1926. godine, kompozitora De Sylve.
Nije nam bas potpuno jasno na koju donju stranu je mislio Johnny Hamp ali to njega poslije vise od 80 godina, na zalost, ne mozemo vise pitati.

Нема коментара: