четвртак, 30. новембар 2017.

VOLIM SLUŠATI RADIO: Milva

Autor priloga: NADIR EFENDIĆ (Nemačka)

Pjevačica -- Milva
Pjesma -- El Choclo
Pjesma traje -- 2 min i 55 sec.

Poštovani slušatelji,
Jednu univerzalnu umjetnicu tesko je opisati. Talijanska pjevačica Milva, rođena 1939 godine, izasla je na pozornicu krajem 50-tih godina i od tada ona ocarava publiku. Visoka,vitka i sa njenom dugackom crvenom kosom, koja je njen zastitni znak, ona je vremenom postala od jedne lokalne talijanske pjevacice poznata internacionalna zvijezda. Milva je pjevala 15 puta na festivalu u San Remu i bila je uvijek pri vrhu ali interesantno je da ona nije nikada pobijedila na tom festivalu .
Milva je pjevala jos na engleskom, spanskom i njemackom jeziku i ona je poznata u cijeloj Evropi. Nastupajuci u kazalistu, filmovima, operama, Milva je vremenom postala umjetnica koja je u stanju da satima sama fascinira publiku.
Autor ove emisije imao je priliku da početkom devedestih godina posjeti jedan Milvin koncert i mogao je vidjeti kako je Milva skoro puna tri sata, sama na pozornici, zacarala publiku. Važno je napomenuti da Milva u svojim pjesmama pjeva tekstove najviseg nivoa.
Sada poslusajmo u našoj emisiji Milvu, zvanu tigrica iz Kremone, uz ritmom tanga sa pjesmom "El Choclo" kompozitora Villoldo-a.

2 коментара:

Unknown је рекао...

Pogrešno je u tekstu navedeno za Milvu
"tigrica iz Cremone".Taj se epitet odnosi na na također veliku talijansku pjevačicu Minu.Milvu nazivaju "panntera di Goro"(pantera iz Gora,Jer je rođena u Goru).

Mina je rođena u Cremoni.

Osobno sam veči obožavatelj i štovatelj Milve.

Infinitum је рекао...

Pa, eto, Rudolfe i Nadir pogreši.
Nije ni on - bezgrešan.
Hvala na ispravci.
Pozdrav!